2021. 02. 08.

Sarah Brianne - Made Men 5. - Angel

4. fejezet

A sátán ivadéka

Fordította: Keiko

Kiszállva az autóból megkönnyebbülést érzett. Elbagatellizálás volna azt állítani, hogy furcsa kocsikázás volt. A közte és Angel között feszülő kellemetlenség felettébb nyilvánvaló volt, és csak remélhette, hogy Tom nem vette észre. Igazából a lopkodós Angelnek kellene imádkoznia – a temetése lesz, ha mégis.

Ahogy Adalyn odasétált a lányokhoz, akik az Escalade mellett álltak a testőreikkel és várták, hogy beérje őket, nem tudta nem észrevenni, hogy Lake és Elle szemei kikerekedtek az új látványelemet csodálva. Angel mindeközben pont az ellenkező hatást gyakorolta Mariára, kemény külsőt öltöttek finom vonásai, ahogy karba tette a kezét.

Adalyn valahol a lányok között találta magát a kedveljük-Angelt spektrumán – igen, nem tagadhatta, milyen dögös volt a rosszfiú, de bassza meg, ha nem bosszantotta fel, hogy Tom előtt ignorálta őt, mert „kislány” volt.

Maria végigstírölte a tetovált újoncot. – Miért van itt?

Valószínűleg pontosan tudta, kicsoda a férfi, ami jó volt, figyelembe véve, hogy Adalynnek még mindig fogalma sem volt róla.

– Mert a bátyád ezt a munkát adta neki – válaszolt Tom.

– Ugye most viccelsz? – nevetett Maria, mielőtt előhúzta a telefonját Louis Vuitton táskájából és tárcsázva egy számot a füléhez tartotta azt. – Mi a pokolért... – ennyit tudott csak kimondani, mielőtt elnémult, hosszú pillanatokig hallgatva a vonal túlsó végét. Mire letette, arca átváltott arra a kifejezésre, amit akkor viselt, mikor meglátta a férfit kiszállni az autóból.

Angel zavartalanul állt ott, nemtörődőn, mintha nem is róla beszélt volna a lány.

A maffiahercegnő tisztázni akart valamit. – Jobb, ha nem nekem lesz – mondta Tomnak.

– Lucca nem melléd rendelte – biztosította a férfi.

A válla mögé dobva gyönyörű szőke tincseit, odasétált a veszélyes külsejű férfihoz. A már amúgy is hosszú lábainak és magassarkújának köszönhetően nem volt sokkal alacsonyabb nála.

– Nem tudom, mit gondolt Lucca, mikor ezt a feladatot bízta rád, de jobb lesz, ha nem okozol gondot.

Adalyn, Lake és Elle döbbenten néztek egymásra.

Angel sötétszürke szemei belefúródtak a szőkéébe, aki megfenyegette. – Reméljük, hogy nem lesz, hercegnő – mondta, mutatva, hogy ő is tudta, pontosan kicsoda is a lány.

– Öhm... Kihagytunk valamit? – Adalyn nem bírta tovább, hogy fogalma sincs róla, mi történik.

– Ő egy Luciano. – Maria hátrébb lépett, gyakorlatilag a férfi lábára köpve az utolsó szót. – De nem akármelyik Luciano. Ő Lucifer fia.

Oh, basszus.

– Most már szeretnék órára menni – mondta Elle, mielőtt elsétált egy őt követő Carusóval.

Mindannyiuknak nyilvánvaló volt, miért kellett távoznia. Elle egész középiskola alatt védelmezte legjobb barátját, Chloét, miután Lucifer elrabolta és megbillogozta a lányt.

Lucifer Luciano volt a Luciano család Főnöke... egészen mostanáig, mikor is Lucca eltávolította őt e posztról, és a föld színéről. Legalább Adalyn biztos volt benne, hogy Lucca kibelezte őt, miután újra elrabolta Chloét, hogy befejezze, amit egy évvel ezelőtt elkezdett. Kivéve, hogy ez alkalommal a Caruso családi otthonból hurcolta el.

– Ne közelíts Elle-hez, vagy szólj hozzá – fenyegette Maria. – Ő az egyetlen személy, akinek Chloe elmesélte, mi történt vele évekkel ezelőtt, és azóta a legjobb barátok.

Ez alkalommal Angel megértően bólintott.

Most először Adalyn valami mást látott szürke szemeiben. Hogy mi is volt pontosan, nem tudta.

– Oké, azt hiszem ideje mindannyiótoknak órára menni – szólt közbe Tom.

Maria elsétált Angel mellett, és szándékosan nekiütközött a vállának.

Angel... Lucianóra bámulva, minden, ami köztük történt más megvilágításba került. Egy Luciano volt, aki lopott Luccától. Egy Luciano volt, aki berántotta a szertárba, és ahogy Maria mondta, nem akármelyik. Ő Lucifer fia.

Borzongás futott fel a gerincén, mikor rájött, hogy az, ami egész végig piszkálta a tudatának hátsó részét, mióta találkozott vele, helytálló volt. Angel egyenesen a kibaszott Ördögtől jött.

Ő a sátán ivadéka.

***

Hála Istennek, Adalyn csak erre tudott gondolni, mikor helyet foglaltak a zsúfolt terem leghátuljában, míg Tom és Angel kint várakoztak. Székeik egészen közel voltak egymáshoz, így sugdolózhattak anélkül, hogy másokat zavartak volna vele. Legalábbis remélték.

Adalyn közelebb húzta magához barátját. Rájönni, kicsoda is Angel, megváltoztatta a dolgokat, és biztos volt benne, hogy a jövőben segítségre lesz szüksége. – El kell mondanom neked valamit, és meg kell ígérned, hogy titokban tartod.

– Van bármi köze Angelhez? – kérdezte Lake, túl jól ismervén már őt.

– Öhm...

– Adalyn! – suttogta Lake durván. – Nem ígérhetem meg, hogy nem mondok el valamit Vincentnek, ha Lucifer fiáról van szó!

Megdöbbenve nézett legjobb barátjára. – Szóval, a bátyámat választod helyettem? Azt hittem, csajok a pasik előtt.

– Abbahagynád ennek a kártyának a kijátszását? Múlthéten használtad, mikor hajnal egykor akartál a McDonald’sba menni, és mondtam neked, nem „lophatom” csak úgy el Vincent autóját, miközben alszik, hogy felkapjalak és elvigyelek némi csirke nuggetsért.

– Igen, és ezért soha nem bocsátok meg neked – mérgelődött, és keresztbe fonta karjait.

– Istenem... Tudod, hogy elvihetted volna saját magadat, igaz?

– Nem, mert akkor egy gyalázatos kövér seggű lettem volna, akinek hajnal egykor McDonald’s kell. Mindenki tudja, ha egy baráttal mész az éjszaka közepén, az menőnek számít. Olyan ez, mint egy ki nem mondott szabály.

– Miféle szabály ez? Még csak nem is vagy kövér! – Lake hangja megemelkedett, amitől néhány diák megfordult és hátra nézett rájuk.

Mosolyogva a nézőkre, Adalyn várt, míg visszafordultak, mielőtt barátja felé fordította fejét. – Nem számít, hogy fizikailag kövér vagy-e, vagy sem; automatikusan kövér vagy, ha az éjszaka közepén csirke nuggetset kell enned. A szabály valós. Kérdezd Mariát, ha nem hiszel nekem.

Lake csak bámult rá, pislogott egy percig, próbálta megemészteni azt a hülyeséget, amit Adalyn épp az előbb hányt elé.

– Oké, térjünk vissza a témához. Meg tudod tartani a legjobb barátod titkát? Annak, aki jócskán korábban ott volt neked, mint a pasid? – Adalyn szeme belefúródott Lake-ébe, készen az ítélkezésre, ha a lány nemet mondana.

– Oké, rendben, megígérem, hogy megtartom a titkodat. De jobb, ha ez nem kever bajba Vincentnél.

– Nem fog, ha nem mondod el neki – biztosította Lake-et, mielőtt közelebb hajolt, hogy odasúgja: – Igazából tegnap már találkoztam vele. Lehet behúzott egy szertárba a kaszinóhotelben...

– Hogy mit csinált?

Adalyn beleharapott az ajkába, azt kívánta bárcsak átgondolta volna ezt. – Ő, tudod... berántott egy szertárba.

– Miért tett ilyet? Bántott? – Lake kezdett igazán aggódni.

Adalynnek nagyon óvatosnak kellett lennie, mert meg akarta tartani a férfi titkát, azt, hogy ellopta a gyűrűt Luccától. – Nem, nem bántott. Csak beszélni akart.

– Nem rántasz be valakit egy szertárba, csak mert beszélni akarsz vele.

Nagyon nehéz volt a legjobb barátjának hazudni, de... HAZUDJ.

– Nos, ő megtette.

– Oké, akkor miről akart beszélni? – Lake nyilvánvalóan nem vette be.

– Gondolom, csak meg akart ismerni...

– Komolyan, Adalyn? Azt várod, hogy ezt el is higgyem? Miért mondod el a titkot, ha igazából nem is mondod?

– Mert... – Szünetet tartott, mély lélegzetet vett és tűnődött, fel kellene-e fednie ezt a részt. – Szükségem van rád, hogy távol tarts tőle. Bajt hoz rám, én tudom. De... tudod, hogyan hat rám, mikor dögösek, rosszak, és dögösek.

– Kétszer mondtad a dögöst... Oh, Istenem, te kedveled. – Lake óvatossága egyre csak nőtt.

– Nem, nem is. Azt mondtam, szerintem dögös, nem azt, hogy kedvelem. Igazából azt gondolom, egy szexista gyökér, és amúgy sem tudom, miért találom vonzónak.

– Oh, ne. Oh, ne. Oh, ne.

– Mi az? Jól vagy? – Adalyn kezdett aggódni, hogy talán valami nincs rendben Lake-kel.

– Így esett Elle Neróba, én Vincentbe, és Chloe Luccába. Érted, mire akarok kilyukadni?

Hangosan nyelt egyet, karján felállt a szőr. – Oh, ne.

– Ő Lucifer fia... egy Luciano... te meg egy Caruso – suttogta. – Isten segítsen meg.

Elle, Lake és Chloe története róluk szólt, és most mintha érezte volna, ahogy hátralévő élete könyve kinyílik, de nem az ő neve szerepelt rajta.

Hanem Angelé.

A kérdés az volt: bele akarja vetni magát? Ha igen, szinte elkerülhetetlen volt, hogy lezuhannak és elégnek a férfi családnevéből fakadóan. A családok eddig nem keveredtek, amennyire ő tudta... soha.

17 megjegyzés:

Kati.B írta...

Irtó jó! Köszönjük!

tormasygeorgina@gmail.com írta...

Köszönöm isteni volt még még

Inci írta...

Köszi!Még,még😍😍😍

Unknown írta...

Köszii!! 💓💓

Yoven írta...

Köszönöm!

Erika írta...

Nagyon köszönöm! 😊

Unknown írta...

Köszönöm!

vn83 írta...

Köszi!!!!

vn83 írta...

Lécci, írjátok meg h Adalyn hogy kapcsolódik a történetbe, mert már elfelejtette. :(

vn83 írta...

Elfelejtettem :)

Keiko Inoue írta...

Vincent húga. Lake BFF-je. Kb ennyit tudni róla. Majd ebben a könyvben jön a többi infó róla biztos ;)

vn83 írta...

Köszi :)

Morsi írta...

Nagyon jó lesz:), köszi

Zsizel írta...

Köszönöm !! 💓💓

Tóthné Rózsa írta...

Köszönöm 😊

B.B.Judit írta...

Köszönöm szépen!

Lusodo írta...

Nagyon köszönöm! Várom a folytatást!